Tanja

Claudia,

Mooi mens!
Dank je wel dat je me gestimuleerd hebt om in mijn eigen kracht te komen. Daardoor ben ik er achter gekomen wat ik wil, maar vooral wat ik niet wil.

En mede daardoor sta ik nu op het punt om een carriere move te maken naar een nieuwe baan, een uitdaging want ik ga na 30 jaar iets doen wat ik nog nooit heb gedaan en waar ik niet voor heb gestudeerd. Maar wat ben ik er klaar voor en wat heb ik er zin in!

En wat word ik altijd blij als ik jou zie. Je straalt zoveel rust en positiviteit uit dat de zon gaat schijnen als jij in buurt bent.

Lieve Claudia, dank je wel vanuit de gond van mijn hart!

Joke

Dag Claudia,

Het hele pollenseizoen heb ik geen medicatie hoeven nemen. Tijdens de meest heftige dagen heb ik Rob gevraagd om te resetten. Eerst een doekje over de auto gehaald. Verder gelet met de hoeveelheid groene thee drinken en de supplementen niet ingenomen.

Ik heb merkbaar meer energie zonder de hooikoorts medicatie.

Dank je wel.

Groeten Joke

Linda

Hoi Claudia,

Het gaat heel goed met mij. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk dat je mij zo snel van mijn klachten hebt afgeholpen! En ben je daar ook dankbaar voor!

Groetjes Linda

Sandy

Ik ben de eerste paar dagen serieus met je adviezen omgegaan, mezelf ‘behandeld’ als ik met water bezig ging etc. Maar ik denk dat vooral mijn (hernieuwde)  innerlijke rust, mij goed heeft gedaan.

Het gesprek met jou en dat ik ‘gewoon’ dingen los mocht laten heeft mij geholpen. Ik denk nu veel eerder: Niet mee bemoeien, maak je niet druk, HUN probleem en laat het los. En dat gaat me goed af!

Mijn handen zijn echt eczeemloos, ik smeer veel, maar heb het in de hand. M’n wenkbrauwen en borsten blijven droog. Douchen is nog geen favoriete bezigheid. Maar dat zal het ook nooit worden. We zijn net een paar dagen naar Ibiza geweest en zon en zout water doen het goed!

Ik wil je bedanken voor het consult en als ik denk je nog eens nodig te hebben, dan hoop ik dat ik langs kan komen!

Paul

Ik val af, jij valt af, wij vallen af…….

Op de 60e verjaardag van een vriend van ons werd het idee geopperd om samen af te vallen. Dat werd gehoord door Claudia en spontaan bood ze aan om dat te gaan begeleiden.

Dat was voor mij de eerste stap om echt wat aan mijn gewicht te doen.

Ik was jarenlang op een gewicht van rond de 82 kilo.  Soms iets meer, soms iets minder. Ik trainde ook jarenlang 3x in de week. Dan liep ik hard. Ik ben nu 58 jaar en de laatste jaren trainde ik iets minder en liep ook minder fanatiek hard. Ik zag dat ik steeds zwaarder werd en dacht telkens dat ik dat er wel even af zou lopen. Dat was ook wat ik altijd te horen kreeg: jij mag dat wel hebben (opeten) want je loopt het er zo weer af.  Nou, die vlieger ging op een bepaald moment niet meer op. Ik at meer dan ik er af liep. En zo gebeurde het dat ik op die verjaardag van mijn vriend ruim 90 kilo woog. Daar moest ik dus iets aan doen.

Toen Claudia aanbod om het afvallen te begeleiden, heeft zij mij zeer bewust na laten denken over wat ik eet in plaats van hoeveel ik eet. Mijn plan was om terug te gaan naar een gewicht van 82 kilo. Dat heeft mij dus echt aan het denken gezet. Het is mij gelukt om in ongeveer 2 maanden dat streefgewicht te bereiken. Hoe heb ik dat gedaan?

Allereerst heb ik goed nagedacht welke slechte routinematige eetgewoontes ik had. Dat waren er veel.

Elke werkdag in het bedrijfsrestaurant een grote kom (meest gebonden) soep te nemen en een witte kadet met een Johma salade en een keer in de week in plaats van een salade een kroket. Daar ben ik direct mee gestopt en tot op de dag van vandaag eet ik niet meer in het bedrijfsrestaurant.

Een andere slechte gewoonte was om ’s avonds bier of wijn te drinken. Daar ben ik door-de-weeks mee  gestopt. Bier of wijn wordt nu alleen in het weekend genuttigd.

Nog een andere slechte gewoonte was het eten van kaas. Ik kocht wekelijks een groot brok kaas en ’s als ik effe trek had, sneed ik daar een groot brok van af om zo uit het vuistje te eten. Ook radicaal mee gestopt. Ik eet nu uitsluitend geitenkaas, koop dat in plakjes en eet dat overdag op brood.

Naast het stoppen van slechte eetgewoontes heb ik de voedingsadviezen van Claudia zoveel mogelijk gevolgd. De geitenkaas was goed voor me. Ook het eten van speltbrood. Die bak ik zelf. Je eigen brood bakken is hartstikke leuk. En verder zoveel mogelijk natuurlijk onbewerkt (biologisch) voedsel eten. Daarbij krijg je cadeau het plezier van het ontdekken van veel soorten groenten en kruiden. En ik ben nu ook zelf kruiden aan het kweken. Dat gebeurt allemaal als gevolg van het nadenken over eten en er bewust mee omgaan. Als ik nu door een supermarkt loop zie ik vrijwel uitsluitend voedsel dat machinaal in fabrieken gemaakt is en gebaseerd is op suiker (koolhydraten), zout en vet aangevuld met niet-natuurlijk smaak- en kleurstoffen. Dat komt dus niet meer in mijn winkelwagentje!

Tenslotte vind ik bewegen heel belangrijk. Ik fiets naar mijn werk, dat is 10 km per dag. Ik neem zoveel mogelijk de trap in plaats van de lift. Ik zoek een collega zoveel mogelijk op in plaats van te telefoneren of te mailen. Daarnaast loop ik weer meer hard of ga ik wandelen. Het hardlopen op een zeer rustig tempo, maar wel gedurende 1, 2 of soms 3 uur. En dat 3 a 4 keer per week.

En dan is er natuurlijk het tweewekelijks weegmoment dat Claudia georganiseerd heeft. Door met elkaar af te vallen kun je elkaar stimuleren. En het weegmoment is toch een soort rapportcijfer.

En tenslotte is er nog het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je wel wat lekkers verdiend hebt omdat:

 • Je zo hard gewerkt hebt
 • Je op een feestje bent
 • Je vakantie viert
 • Je trek hebt
 • Je je rot voelt
 • Je je goed voelt
 • Het buiten koud is
 • Het kerstmis is
 • Het kermis is
 • Het oud en nieuw is
 • Het weekend is
 • Het erg warm is

Kortom, er is altijd een reden te vinden om iets te eten of te drinken. Wees je daarvan bewust en probeer dat stemmetje niet altijd zijn zin te geven. Zo ben ik begin oktober 2014 van 91 kilo afgevallen naar 82,5 kilo op 12 december 2014.

Met dank aan Willie (mijn vrouw), die mij enorm ondersteunt door ook mee te doen met het afvallen en kopen en koken van wat goed voor ons is, en natuurlijk Claudia.

Heemskerk, februari 2015
Paul Bakker

Annelies

Al jaren had ik last van hooikoorts en knieklachten. Claudia heeft dit behandeld en nu zijn de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon!
Ik hoef ’s ochtends niet meer na te denken of ik mijn medicijnen moet nemen en ik kan weer zonder pijn lopen, fietsen en met mijn dochter spelen!

Jacqueline

Claudia heeft met Claudia Cares iets heel moois in handen. Ze heeft een geweldig luisterend oor en helpt je vanuit oprechte interesse met dat waar je last van hebt. Na een behandeling ziet ze er heel goed op toe dat je klachten zijn verholpen of verminderd. Is dat niet het geval dan zoekt ze verder naar andere combinaties om te helpen.

Susanne

Hoi Claudia

Wij hebben elkaar ontmoet tijdens de praktijkdag voor gewichtsconsulente. Ik wilde je bedanken voor je behandeling destijds. Ik vond het heel erg aardig van je dat even voor mij de tijd genomen hebt om mij te helpen! Zoals ik je al zei na de behandeling, ben ik erdoor echt goed opgeknapt, kon ook goed terugrijden. Ik was toen al heel erg moe na de ochtendsessie.

Groetjes en nogmaals bedankt!

Susanne

Cindy

De reden waarom ik terechtkwam bij Claudia was, het al twee keer zakken voor mijn rijexamen. Dat gebeurt natuurlijk zoveel mensen, maar bij mij was het anders. Ik ging opeens vreselijk slecht rijden, maakte fouten die ik normaal nooit maak, en dan niet maar één foutje. En erger nog, ik vond de fouten tijdens het rijden niet erg. Alsof ik een ander persoon was tijdens het afrijden.

Ik ben vrij nuchter en was dus nogal sceptisch over de behandelmethode. Maar ik zat met mijn handen in het haar, dus ging het proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet, ofzo.

Zweverig was het zeker, maar het heeft me geholpen. Het heeft me sowieso geholpen, om erover te praten. Alles wat maar iets te maken kan hebben met het blokkeren bij het afrijden (in mijn geval), komt naar boven en wordt behandeld. Na de behandeling is er, zeg maar, geen negatieve reactie meer op de gebeurtenis of object. Ook leer je jezelf te behandelen.

Uiteindelijk was de behandeling klaar en ging ik voor de derde keer afrijden. Dat ging opmerkelijk goed, ik reed goed en ontspannen, totdat ik door een rood licht reed op een landweggetje. Ok, het verkeerslicht was slecht te zien, maar het valt niet goed te praten door rood te rijden, dus gezakt. Ik was in eerste instantie al blij dat het veel beter ging en zag de vierde keer afrijden rooskleurig tegemoet.

De vierde keer zat eraan te komen. Ik had me goed voorbereid. Gedaan wat Claudia me geleerd had. Dat houdt in dat je gedachtes zoals ‘ik ga niet slagen’ en ‘ik kan niet rijden’, zelf nog behandelt voor het afrijden. Heel gek, ik was opeens vreselijk nerveus, zo nerveus was ik de afgelopen drie keren nog nooit geweest. Ik had dan ook het gevoel dat het niet lekker ging. Gelukkig maakte ik geen vreselijke fouten en mocht ik tot het eind doorrijden (vorige keren werd het voortijdig afgekapt). En ja, hoor, ik was geslaagd! 🙂

Dus, uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, en heeft Claudia me geholpen. Nogmaals bedankt daarvoor!

Tirza

Hoi Claudia,
 
Enige tijd geleden heb je mij behandeld voor verschillende klachten. Zoals je weet was ik sceptisch over jouw manier van behandelen. “Eerst zien dan geloven”  dacht ik. (nuchtere Nederlander he)
Je behandelde mn benen, mn darmen en mn hoofdpijn. Al tijdens de 1e behandeling voelde ik wat gebeuren, mn handen gingen tintelen en ik kreeg het warm. De klachten verdwenen meer en meer gedurende de duur van de behandeling. Wonderbaarlijk vond en vind ik dat!. Blijkbaar is het toch mogelijk om klachten te behandelen op een manier die je niet kunt zien (zoals pillen) maar wel kunt voelen.
Mn structurele hoofdpijn is weg, mn benen doen minimaal zeer en mn darmen doen het prima, dus ik ben helemaal blij.
 
Je hebt me weken later laten zien hoe ik mezelf en mn kinderen kan behandelen toen ik met de jongste tegen een probleempje aan liep en zelfs dat werkt. Het werkt langzamer dan wat jij bij mij deed, maar het werkt wel. Mn jongste was alleen maar boos en onaardig tegen me. Ik heb hem een aantal keer behandeld toen hij voor de tv bij me op schoot zat, en mezelf ook,  en na een week werd hij rustiger en liever… geweldig!
 
Het behandelen is nog niet het eerste waar ik aan denk als ik ergens last van heb of tegen aan loop, dat moet nog een automatisme worden wat ik er in wil brengen.
 
Thanx voor alles.
 
Groet Tirza