Cindy

De reden waarom ik terechtkwam bij Claudia was, het al twee keer zakken voor mijn rijexamen. Dat gebeurt natuurlijk zoveel mensen, maar bij mij was het anders. Ik ging opeens vreselijk slecht rijden, maakte fouten die ik normaal nooit maak, en dan niet maar één foutje. En erger nog, ik vond de fouten tijdens het rijden niet erg. Alsof ik een ander persoon was tijdens het afrijden.

Ik ben vrij nuchter en was dus nogal sceptisch over de behandelmethode. Maar ik zat met mijn handen in het haar, dus ging het proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet, ofzo.

Zweverig was het zeker, maar het heeft me geholpen. Het heeft me sowieso geholpen, om erover te praten. Alles wat maar iets te maken kan hebben met het blokkeren bij het afrijden (in mijn geval), komt naar boven en wordt behandeld. Na de behandeling is er, zeg maar, geen negatieve reactie meer op de gebeurtenis of object. Ook leer je jezelf te behandelen.

Uiteindelijk was de behandeling klaar en ging ik voor de derde keer afrijden. Dat ging opmerkelijk goed, ik reed goed en ontspannen, totdat ik door een rood licht reed op een landweggetje. Ok, het verkeerslicht was slecht te zien, maar het valt niet goed te praten door rood te rijden, dus gezakt. Ik was in eerste instantie al blij dat het veel beter ging en zag de vierde keer afrijden rooskleurig tegemoet.

De vierde keer zat eraan te komen. Ik had me goed voorbereid. Gedaan wat Claudia me geleerd had. Dat houdt in dat je gedachtes zoals ‘ik ga niet slagen’ en ‘ik kan niet rijden’, zelf nog behandelt voor het afrijden. Heel gek, ik was opeens vreselijk nerveus, zo nerveus was ik de afgelopen drie keren nog nooit geweest. Ik had dan ook het gevoel dat het niet lekker ging. Gelukkig maakte ik geen vreselijke fouten en mocht ik tot het eind doorrijden (vorige keren werd het voortijdig afgekapt). En ja, hoor, ik was geslaagd! 🙂

Dus, uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, en heeft Claudia me geholpen. Nogmaals bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *