Quantum-Allergy® is een methode om het lichaam in optimale balans te brengen. Ieder orgaan en iedere cel heeft zijn eigen unieke trilling ook wel eigen frequentie genoemd, meetbaar in o.a. Hertz. Deze trilling kan uit balans gebracht worden door een reactie op een of meerdere stoffen of om wat voor reden dan ook. Op deze manier ontstaat een verstoring in het lichaam die tot klachten  leiden.

Die verstoringen kunnen zich uiten in de vorm van een allergie, intolerantie, overgevoeligheid maar ook andere lichamelijke en emotionele klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, knieklachten, huidproblemen, darmklachten etcetera. Iets onschuldigs als water kan bijvoorbeeld bij de ene mens knieklachten veroorzaken en bij de andere jeuk.

Om te weten waardoor de balans verstoord wordt test ik via eenvoudige spiertesten via de arm of de vingers of de cliënt op een bepaalde stof ‘sterk’ of ‘zwak’ reageert. Indien hij/zij ‘zwak’ reageert op de stof blijkt de spierspanning dusdanig laag te zijn dat het moeilijk is om de arm hoog te houden of de vingers tegen elkaar te houden. Deze test kan ook op afstand uitgevoerd worden of door middel van een surrogaat (het kind via de moeder).

Vaak weten cliënten vooraf al voor welke stoffen ze allergisch of intolerant zijn. Deze hoeven dan niet te worden uitgetest, maar kunnen direct behandeld worden. Een andere indicatie om te achterhalen of en op welke stoffen je reageert is:
– (voedsel)dagboek bijhouden
– voeding of stoffen een aantal dagen vermijden
– bloedonderzoek of huidonderzoek (door een arts)
– Verslavingen
– Dingen die je tegenstaan (voedsel of stoffen die je vindt stinken)
– reacties op vaste momenten op een dag

Om de balans te herstellen wordt met balans- en ademhalingstechnieken, visualisaties en kloppen op de rug het lichaam als het ware ‘gereset’; Via alle zenuwbanen die in je rug uitkomen, geef je je hersenen een seintje. Je leert je lichaam om normaal te reageren op datgene wat tot dan als verstoring wordt gezien.

Voor meer informatie over Quantum-Allergy® en het eventueel zelf leren toepassen kun je terugvinden op de site van http://www.qtouch.nl